5 Eylül 2009 Cumartesi

Kadınlar Yazıyor!!

blogun ismi bu Kadınlar Yazıyor adreside http://kadinlaryaziyor.blogspot.com/
her bayanın mutlaka girip okuması gereken bir blog bence..
kadın olmak her dönem zordu ve bu yük doğdumuz andan itibaren omzumuzda.. İlk zamanlarda kız çocuklarını gömmediler mi anneler kızları olduğu içnin günlerce kahredip ağlamadılar mı.. neydi bizi erkeklerden farklı yapan belki sadece cinsiyet ama farkedebilene..
hiç düşündünüz mü cinsellik erkekler için her dönem gurur kaynağıyken kadınlar için neden kaşarlık sewiyesini belirleme aracı olmuştur.. kadınlar bile erkeğin tecrübelisi makbul derken bunu bile kendilerine kabul ettirmişken neden en modern erkek bile ewleneceği kişinin temiz (!) olmasına bakıyor..

neden kadınlar her suçun cezasını kadınlığıyla ödüyor?? sawaşta tecawüz edilen kadın, bişey yaşadıysa namussuz olan kadın, otobüste,yolda, kendi ewinde babasından abisinden bile tecawüze uğrayan kadın!!
neden karşınızdaki kadınsa ona yapmayı ilk düşündüğünüz şey taciz,tecavüz.. erkeklerinde cinsiyeti war ama onlara farklı işkenceler uygulanabiliyor ilk akla gelen bu değil hiç bir insana yapılmaması gereken okadar şey warken ve ben bunların hiçbirini onaylamazken kadının bedeli neden hep tecawüz!!

geç wakitte dışarıdaysanız karakolda sorulan ilk soru o saatte orda napmaktaydın!! kadınsan gece yürüyemezsin, tek gezemezsin, sen öyle bir yaratıksın ki bunları yaparsan tecawüzü hakedersin!!7den 70'e herkes böyle bakıyor..kadınları belki de en çok kadınlar eziyor!! kendisini hemcinsinden namuslu, üstün, temiz göstermek için bir kalemde harcıyor başka bir kadını!! insanın kanının donmaması elde değil!!

erkekler bu yüzden mi baskın we biz kadınlar buyüzden mi sessiz ve pısmış olmak zorundayız?? öz çocuğuna tecawüz eden babalardan,abilerden bahsediyoruz kendi ewladına bunu yapan başkasına neler yapmaz beynim almıyor!!
nasıl bir göz dönmedir ki insan çocuğunu bir sex objesi gibi görüp ona kıyabilir..5 dakika için nasıl bir insanın ömrü boyunca unutamayacağı bir daha düzelemeyeceği bir eziyet yaşatılır??
Bunu yargılamak benim haddime değil ama bunları okudukça düşünmeden edemiyorum..Ve neden biz bu durumla karşılacak şekilde yaratılmışız da erkekler değil!!

biz kadınlar korktukça, sustukça bize dayatıldığı gibi utandıkça sonu gelmeyecek bu işin.. biz sustukça onlar sesini çıkarmaya ezmeye dewam edecek..
işte bu sitede yaşanılanların yanısıra susmadan korkmadan neler yapabileceğimiz anlatılmış çok beğendim we paylaşmak istedim hepsi bu!!

1 yorum:

  1. Teşekkür ederiz desteğin için. dilersen bu yazıyı mail adresimize gönderirsen yayımlanır.

    YanıtlaSil